Klantenservice

Heb je vragen over een online bestelling? Kijk dan eerst bij onze FAQ onderaan deze pagina; het antwoord op je vraag is daar waarschijnlijk te vinden. Zo niet, neem dan contact op met de klantenservice via support@FAEMD.com of bel naar +31 (0)20 261 9494. We helpen je graag! Indien je ons telefonisch niet kunt bereiken, stuur dan een e-mail en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

Openingstijden klantenservice: Maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur (CET). Onze klantenservice medewerkers spreken Nederlands en Engels. Kun je ons niet bereiken? Stuur ons een mailtje via support@FAEMD.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!


Afbeelding

Verzending

Bestellingen worden zo snel mogelijk via een geautomatiseerd proces verzonden. Daarom is het helaas niet mogelijk om na het plaatsen van een bestelling de bestelling te wijzigen of te annuleren. Het is helaas ook niet mogelijk om adresgegevens na het plaatsen van een order aan te passen. 

Nadat je je order hebt geplaatst ontvang je van ons naast de orderbevestiging een aparte e-mail met Track & Trace code zodra je order is verzonden. Deze e-mail bevat een link waarmee je de status van je order kunt volgen totdat deze is bezorgd. Let op: het kan vanaf het plaatsen van de order enige tijd duren totdat je deze Track & Trace e-mail ontvangt. Let op: deze e-mail kan in je spam box belanden.

De levertijd binnen Nederland is gebruikelijk 1-2 werkdagen. Voor andere Europese landen en landen buiten Europa geldt een levertijd van gemiddeld 3-5 werkdagen.

Heb je je antwoord niet kunnen vinden? Kijk dan bij onze FAQ section onderaan deze pagina. Grote kans dat je dat daar het antwoord op je vraag vindt!

Afbeelding

Retourneren

Retourneren

Je kunt je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van redenen annuleren en vervolgens binnen 14 dagen daarna retourneren. Meld je retour bij ons aan via returns@FAEMD.com en volg de instructies op het retourformulier en voeg het retourformulier bij je retour. Let op dat je het juiste retouradres gebruikt (Postbus 77860 / 1070 LL Amsterdam). Indien je je retour naar een ander adres opstuurt, wordt EUR 2,50 administratiekosten per geretourneerd item met een minimum van EUR 5 in rekening gebracht.

Het product en de verpakking moeten in dezelfde staat worden teruggestuurd als waarin ze zijn ontvangen. Let op: wij bieden gratis verzending naar onze klanten, maar de kosten van het retour zenden zijn voor de koper zelf.

Zodra wij je retour hebben ontvangen en gecontroleerd krijg je een ontvangstbevestiging per e-mail. Wij proberen dit zo snel mogelijk te doen, maar in ieder geval binnen 14 dagen na ontvangst van je retour. 

Ruilen

Helaas kun je producten niet ruilen. Volg om een product te ruilen de retour procedure en plaats vervolgens een nieuwe order in de webshop. 

Heb je je antwoord niet kunnen vinden? Kijk dan bij onze FAQ section onderaan deze pagina. Grote kans dat je dat daar het antwoord op je vraag vindt!

Afbeelding
FAQ
 

BESTELLING & LEVERING

Is mijn bestelling gelukt? ▽

Als het aankoopbedrag van je rekening is afgeschreven hebben wij je bestelling ontvangen en wordt deze verwerkt in ons magazijn. Je orderbevestiging wordt verstuurd naar het e-mailadres dat je hebt ingevuld bij het plaatsen van je bestelling. Soms belanden onze e-mails in je spambox. Check daarom altijd eerst even of de bevestigingsmail daarin zit.

Mocht je geen bevestiging hebben ontvangen, controleer dan of het bedrag is afgeschreven van je bankrekening. Indien dit niet het geval is, adviseren wij je om de order opnieuw te plaatsen. In andere gevallen kun je altijd contact met ons opnemen via e-mail of telefoon.

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren? ▽

Bestellingen worden zo snel mogelijk via een geautomatiseerd proces verzonden. Daarom is het helaas niet mogelijk om na het plaatsen van een bestelling de bestelling te wijzigen of te annuleren. Dit geldt ook voor adresgegevens. Je kunt je bestelling natuurlijk op basis van onze retour procedure annuleren binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling. Vervolgens moet je het te retourneren product binnen 14 dagen naar ons terugsturen. Voeg bij je retour altijd het retourformulier (let op dat je je retour naar het juiste retouradres stuurt, anders zijn we helaas genoodzaakt administratiekosten in rekening te brengen) en meld je retour bij ons aan via returns@FAEMD.com. Je kunt vervolgens een nieuwe bestelling plaatsen in onze webshop. Wij zullen het aankoopbedrag van je eerdere aankoop na ontvangst en verwerking van je retour terug storten. De kosten van de retourzending zijn voor jouw rekening en let op: het product en de verpakking moeten in dezelfde staat worden teruggestuurd als waarin je het hebt ontvangen.

Ik heb bij het bestellen een verkeerd of onvolledig adres opgegeven. Kan ik dit wijzigen? ▽

Bestellingen worden zo snel mogelijk via een geautomatiseerd proces verzonden. Daarom is het helaas niet mogelijk om na het plaatsen van een bestelling de bestelling te wijzigen of te annuleren. Dit geldt ook voor adresgegevens.

Kan ik de status van mijn bestelling volgen? ▽

Nadat je je order hebt geplaatst ontvang je van ons naast de orderbevestiging een aparte e-mail met Track & Trace code zodra je order is verzonden. Deze e-mail bevat een link waarmee je de status van je order kunt volgen totdat deze is bezorgd. Let op: het kan vanaf het plaatsen van de order enige tijd duren totdat je deze Track & Trace e-mail ontvangt. Let op: deze e-mail kan in je spam box belanden.

Indien je geen Track & Trace e-mail hebt ontvangen, controleer dan eerst of je een orderbevestiging hebt ontvangen na het plaatsen van je order, eventueel in je spam box. Geen orderbevestiging ontvangen? Controleer dan of het aankoopbedrag van je rekening is afgeschreven. Is dit niet het geval, dan is de order helaas niet goed doorgekomen en zul je de order nogmaals moeten plaatsen.

Heb je bovenstaande gelezen en de stappen gevolgd, maar geen antwoord gevonden op je vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Kan ik producten bij jullie bestellen en vervolgens afhalen? ▽

Wij werken met een geautomatiseerd warehouse en verzendproces, dus het is helaas niet mogelijk om bestellingen af te halen.

Ik woon niet in Nederland. Bezorgen jullie ook in mijn land? ▽

Wij verzenden bestellingen naar elk land wat bij de checkout van je bestelling kan worden gekozen. Is het niet mogelijk jouw land te selecteren? Stuur ons een mailtje op support@FAEMD.com en we proberen verzending naar jouw land mogelijk te maken!

Wat is jullie levertijd? ▽

De levertijd binnen Nederland is gebruikelijk 1-2 werkdagen. Voor andere Europese landen en landen buiten Europa geldt een levertijd van gemiddeld 3-5 werkdagen.

Moet ik thuis blijven voor de bezorging? ▽

In principe hoef je niet thuis te blijven voor aflevering. Het pakketje past in bijna alle gevallen door de brievenbus.

Kan ik jullie producten in een winkel bekijken? ▽

In onze store locator kun je al onze verkooppunten vinden. Klik hier om naar de store locator te gaan.

Leveren jullie ook in het weekend? ▽

Binnen Nederland wordt er ook op zaterdag geleverd, maar niet op zondag en maandag. Voor landen buiten Nederland verschilt dit per land.

BETALING

Hoe kan ik betalen? ▽

Onze webshop biedt een ruime keuze aan veilige betaalmogelijkheden, waaronder iDeal, PayPal, Visa, MasterCard en meer.

Is betalen via de FAEMD webshop veilig? ▽

Alle transacties in onze webshop worden via een beveiligd betaalsysteem uitgevoerd (Multisafepay). De vertrouwelijke gegevens van de betaling worden rechtstreeks en gecodeerd (SSL) via Multisafepay aan de bank doorgegeven; FAEMD krijgt deze gegevens niet.

Wanneer wordt mijn retourzending terugbetaald? ▽

Wanneer wij je retourzending in goede orde hebben ontvangen en gecontroleerd, wordt het aankoopbedrag (minus eventuele verzendkosten) terug gestort. Wij proberen dit zo snel mogelijk te doen, maar in ieder geval binnen 14 dagen na ontvangst van je retour. Terugbetaling geschiedt via dezelfde betalingsdienst als waarmee de bestelling is betaald.

VERZENDSTATUS

Ik heb mijn pakketje nog niet ontvangen ▽

Controleer eerst of je een orderbevestiging per e-mail hebt ontvangen na je bestelling, ook in je spam box. Is dit niet het geval, dan is de betaling in de meeste gevallen niet afgerond en is de bestelling niet doorgekomen. We adviseren je in dit geval om te controleren of het aankoopbedrag van jouw rekening is afgeschreven. Is dit niet het geval, dan zul je de order opnieuw moeten plaatsen.

Heb je wel een orderbevestiging ontvangen? ▽

Controleer dan of je een Track & Trace e-mail hebt ontvangen. In dit mailtje staat een link waarmee je de status van je order kunt volgen tot het moment van aflevering. Let op: het kan even duren vanaf het plaatsen van je bestelling totdat je deze Track & Trace e-mail ontvangt. Let op: deze e-mail kan in je spam box belanden.

Ik heb geen Track & Trace e-mail ontvangen ▽

Indien je geen Track & Trace e-mail hebt ontvangen, controleer dan eerst of je een orderbevestiging hebt ontvangen na het plaatsen van je order, eventueel in je spam box. Geen orderbevestiging ontvangen? Controleer dan of het geld van je rekening is afgeschreven. Is dit niet het geval, dan is de order helaas niet goed doorgekomen en zul je de order nogmaals moeten te plaatsen. Heb je wel een orderbevestiging ontvangen? Controleer dan of je Track & Trace e-mail niet in je spam box zit. Let op: het kan enige tijd duren vanaf het plaatsen van de order totdat je deze Track & Trace e-mail ontvangt.

Is het geld wel van je rekening afgeschreven, maar heb je geen orderbevestiging and/or of Track & Trace e-mail ontvangen twee werkdagen nadat de order is geplaatst, ook niet in je spam box? Neem dan contact met ons op via support@faemd.com onder vermelding van je ordergegevens en we komen zo snel mogelijk bij je terug!

Ik heb geen orderbevestiging ontvangen ▽

Indien je geen orderbevestiging hebt ontvangen is de betaling in de meeste gevallen niet volledig afgerond en is de order niet goed doorgekomen. We adviseren je in dit geval te controleren of het geld van je rekening is afgeschreven. Indien dit niet het geval is, zul je je order opnieuw moeten plaatsen.

Is het geld van je rekening afgeschreven, maar heb je geen orderbevestiging ontvangen? Neem dan contact met ons op via support@faemd.com onder vermelding van je ordergegevens en we komen zo snel mogelijk bij je terug!

De Track & Trace informatie geeft aan dat mijn pakketje is bezorgd, maar ik heb nog niets ontvangen ▽

Soms wordt een pakket, ondanks dat de Track & Trace code aangeeft dat het pakket is afgeleverd, pas de daarop volgende dag (of twee dagen later) door Post NL afgeleverd. Staat er in de Track & Trace informatie dat het pakket ‘s middags is afgeleverd? In dit geval wordt het pakketje bijna altijd de volgende dag pas afgeleverd. We adviseren je in dit geval nog één of twee dagen te wachten.

Als het pakket de volgende dag nog steeds niet is bezorgd, adviseren we je bij de buren na te vragen of zij toevallig iets hebben ontvangen. Indien dit ook niet het geval is, neem dan eerst contact op met Post NL via 0900 0990 (45 ct/per gesprek). Aan de hand van de Track & Trace Code kan het pakket worden getraceerd.

Je hoeft in Nederland meestal niet thuis te blijven om het pakketje in ontvangst te nemen. Het pakketje past in de meeste gevallen door de brievenbus.

De Track & Trace Code werkt niet of toont geen status. ▽

In dit geval wordt het pakket nog verwerkt en zou de status dezelfde avond nog moeten wijzigen.

RUILEN & RETOURNEREN

Ik wil graag mijn product terugsturen▽

Helaas kun je bij ons niet ruilen. Je kunt je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van redenen annuleren en vervolgens binnen 14 dagen daarna aan ons retourneren. Meld je retour bij ons aan via returns@FAEMD.com, volg de instructies op het retourformulier en voeg het retourformulier bij je retourzending. Let op dat je de retour naar het juiste retouradres stuurt, anders zijn we helaas genoodzaakt administratiekosten in rekening te brengen.

Het product en de verpakking moeten in dezelfde staat worden teruggestuurd als waarin je het ontvangen hebt. Let op: wij bieden gratis verzending naar onze klanten, maar de kosten van het retour zenden zijn voor de koper zelf.

Zijn er kosten verbonden aan retourneren? ▽

De retourkosten zijn voor de koper zelf. Wij adviseren je om een product dat je wilt retourneren terug te sturen in hetzelfde doosje als waarin wij het naar je hebben verstuurd en te verzenden met een Track & Trace code (postpakket). Mocht Post NL in een uitzonderlijk geval het pakket kwijt raken, dan kun je altijd aantonen dat het product ook echt is teruggestuurd.

Hebben jullie mijn retour al ontvangen? ▽

Wanneer wij je retourzending in goede orde hebben ontvangen en gecontroleerd, wordt het aankoopbedrag (minus eventuele verzendkosten) terug gestort. Wij proberen dit zo snel mogelijk te doen, maar in ieder geval binnen 14 dagen na ontvangst van je retour. Terugbetaling geschiedt via dezelfde betalingsdienst als waarmee de bestelling is betaald.

Kan ik een product ruilen? ▽

Helaas kun je bij ons niet ruilen. Je kunt je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van redenen annuleren en vervolgens binnen 14 dagen daarna aan ons retourneren. Meld je retour bij ons aan via returns@FAEMD.com, volg de instructies op het retourformulier en voeg het retourformulier bij je retourzending. Let op dat je de retour naar het juiste retouradres stuurt, anders zijn we helaas genoodzaakt administratiekosten in rekening te brengen.

Wanneer wordt mijn retour terugbetaald? ▽

Wanneer wij je retourzending in goede orde hebben ontvangen en gecontroleerd, wordt het aankoopbedrag (minus eventuele verzendkosten) terug gestort. Wij proberen dit zo snel mogelijk te doen, maar in ieder geval binnen 14 dagen na ontvangst van je retour. Terugbetaling geschiedt via dezelfde betalingsdienst als waarmee de bestelling is betaald.

Ik heb een verkeerd, beschadigd of incompleet product ontvangen. Wat nu? ▽

Sorry hiervoor! Alle producten en orders worden zorgvuldig gecontroleerd voordat ze worden verzonden; dit zou niet moeten gebeuren. Mocht er toch iets mis zijn gegaan of iets aan het product mankeren, neem dan binnen 24 uur na ontvangst van het product contact met ons op via support@faemd.com (bij voorkeur met een foto van het product) voor verdere instructies om het probleem op te lossen.

GARANTIE EN REPARATIES

Hoe lang heb ik garantie op een product van FAEMD? ▽

Het garantiebeleid van FAEMD is automatisch van toepassing op de aankoop van de klant. De drie maanden garantie op FAEMD sieraden en 6 maanden op FAEMD horloges geeft de klant de garantie dat het item voldoet aan de eisen van normaal gebruik, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

De garantie geldt niet in geval van:

- beschadiging of het los gaan van stenen en versiering als gevolg van onoplettendheid of onbehoorlijk gebruik, zoals krassen, stoten of het laten vallen van het sierraad;

- het bewust beschadigen van het sierraad of beschadigingen die het gevolg zijn van contact met water, parfum, zeep etcetera;

- uiterlijke veranderingen of beschadiging van het sierraad door normaal gebruik, krassen, veroudering van de gebruikte materialen of kleurverandering.

Het effect van transpiratie op de sierraden verschilt per persoon als gevolg van het verschil in zuurgraad per persoon. De garantie geldt niet indien een derde partij reparaties aan een FAEMD sierraad heeft verricht zonder schriftelijke toestemming van FAEMD.

Bij vragen over garantie kan de klant altijd contact opnemen met FAEMD’s customer care team via support@faemd.com.

Hoe kan ik gebruik maken van mijn recht op garantie? ▽

Indien je denkt dat het gebrek aan het product onder de garantie valt, neem dan contact met ons op via e-mail onder vermelding van het ordernummer. Stuur ons ook een foto van het product en we kijken zo snel mogelijk wat we eraan kunnen doen.