Klantenservice

Heb je vragen over een online bestelling? Kijk dan eerst bij onze FAQ onderaan deze pagina; het antwoord op je vraag is daar waarschijnlijk te vinden. Zo niet, neem dan contact op met de klantenservice via support@FAEMD.com of bel naar +31 (0)20 261 9494. We helpen je graag! Indien je ons telefonisch niet kunt bereiken, stuur dan een e-mail en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

Openingstijden klantenservice: Maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur (CET). Onze klantenservice medewerkers spreken Nederlands en Engels. Kun je ons niet bereiken? Stuur ons een mailtje via support@FAEMD.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!


Afbeelding

Verzending

Bestellingen worden zo snel mogelijk via een geautomatiseerd proces verzonden. Daarom is het helaas niet mogelijk om na het plaatsen van een bestelling de bestelling te wijzigen of te annuleren. 

Nadat je je order hebt geplaatst ontvang je van ons naast de orderbevestiging een aparte e-mail met Track & Trace code zodra je order is verzonden. Deze e-mail bevat een link waarmee je de status van je order kunt volgen totdat deze is bezorgd. Let op: het kan vanaf het plaatsen van de order enige tijd duren totdat je deze Track & Trace e-mail ontvangt. Let op: deze e-mail kan in je spam box belanden.

De levertijd binnen Nederland is gebruikelijk 1-2 werkdagen. Voor andere Europese landen en landen buiten Europa geldt een levertijd van gemiddeld 3-5 werkdagen.

Heb je je antwoord niet kunnen vinden? Kijk dan bij onze FAQ section onderaan deze pagina. Grote kans dat je dat daar het antwoord op je vraag vindt!

Afbeelding

Retourneren

Retourneren

Je kunt je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van redenen annuleren en vervolgens binnen 14 dagen daarna retourneren. Meld je retour bij ons aan via returns@FAEMD.com en gebruik hiervoor het retourformulier en volg de daarop aangegeven instructies.

Het product en de verpakking moeten wel in dezelfde staat worden teruggestuurd als waarin je het ontvangen hebt. Let op: wij bieden gratis verzending naar onze klanten, maar de kosten van het retour zenden zijn voor de koper zelf.

Zodra wij je retour hebben ontvangen en gecontroleerd krijg je een ontvangstbevestiging per e-mail. Wij proberen dit zo snel mogelijk te doen, maar afhankelijk van het land waar vandaan je een pakketje naar ons terug stuurt kan het een tot twee weken duren vanaf de dag waarop je het pakketje hebt verstuurd. 

Ruilen

Volg om een product te ruilen de retour procedure en bestel vervolgens een nieuwe order in de webshop. 

Heb je je antwoord niet kunnen vinden? Kijk dan bij onze FAQ section onderaan deze pagina. Grote kans dat je dat daar het antwoord op je vraag vindt!

Afbeelding
FAQ
 

BESTELLING & LEVERING

Is mijn bestelling gelukt? ▽

Als het aankoopbedrag van je rekening is afgeschreven hebben wij je bestelling ontvangen en wordt deze verwerkt in ons magazijn. Je orderbevestiging wordt verstuurd naar het e-mailadres dat je hebt ingevuld bij het plaatsen van je bestelling. Soms belanden onze e-mails in je spambox. Check daarom altijd eerst even of de bevestigingsmail daarin zit.

Mocht je geen bevestiging hebben ontvangen, controleer dan of het bedrag is afgeschreven van je bankrekening. Indien dit niet het geval is, adviseren wij je om de order opnieuw te plaatsen. In andere gevallen kun je altijd contact met ons opnemen via e-mail of telefoon.

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren? ▽

Bestellingen worden zo snel mogelijk via een geautomatiseerd proces verzonden. Daarom is het helaas niet mogelijk om na het plaatsen van een bestelling de bestelling te wijzigen of te annuleren. Je kunt je bestelling natuurlijk op basis van onze retour procedure annuleren binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling. Vervolgens moet je het te retourneren product binnen 14 dagen naar ons terugsturen. Gebruik hiervoor altijd het retourformulier en meld je retour bij ons aan via returns@FAEMD.com. Je kunt vervolgens een nieuwe bestelling plaatsen in onze webshop. Wij zullen het aankoopbedrag van je eerdere aankoop na ontvangst van je retour terug storten. De kosten van de retourzending zijn voor jouw rekening en let op: het product en de verpakking moeten in dezelfde staat worden teruggestuurd als waarin je het hebt ontvangen.

Ik heb bij het bestellen een verkeerd of onvolledig adres opgegeven. Kan ik dit wijzigen? ▽

Al onze producten worden via een geautomatiseerd proces zo snel mogelijk verzonden. Alleen als het pakket nog niet in het verzendproces zit kunnen wij dit nog aanpassen. Neem hiervoor zo spoedig mogelijk contact met ons op.

Kan ik de status van mijn bestelling volgen? ▽

Nadat je je order hebt geplaatst ontvang je van ons naast de orderbevestiging een aparte e-mail met Track & Trace code zodra je order is verzonden. Deze e-mail bevat een link waarmee je de status van je order kunt volgen totdat deze is bezorgd. Let op: het kan vanaf het plaatsen van de order enige tijd duren totdat je deze Track & Trace e-mail ontvangt. Let op: deze e-mail kan in je spam box belanden.

Indien je geen Track & Trace e-mail hebt ontvangen, controleer dan eerst of je een orderbevestiging hebt ontvangen na het plaatsen van je order, eventueel in je spam box. Geen orderbevestiging ontvangen? Controleer dan of het aankoopbedrag van je rekening is afgeschreven. Is dit niet het geval, dan is de order helaas niet goed doorgekomen en zul je de order nogmaals moeten plaatsen.

Heb je bovenstaande gelezen en de stappen gevolgd, maar geen antwoord gevonden op je vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Kan ik producten bij jullie bestellen en vervolgens afhalen? ▽

Wij werken met een geautomatiseerd warehouse en verzendproces, dus het is helaas niet mogelijk om bestellingen af te halen.

Ik woon niet in Nederland. Bezorgen jullie ook in mijn land? ▽

Wij verzenden bestellingen naar elk land wat bij de checkout van je bestelling kan worden gekozen. Is het niet mogelijk jouw land te selecteren? Stuur ons een mailtje op support@FAEMD.com en we proberen verzending naar jouw land mogelijk te maken!

Wat is jullie levertijd? ▽

De levertijd binnen Nederland is gebruikelijk 1-2 werkdagen. Voor andere Europese landen en landen buiten Europa geldt een levertijd van gemiddeld 3-5 werkdagen.

Moet ik thuis blijven voor de bezorging? ▽

In principe hoef je niet thuis te blijven voor aflevering. Het pakketje past in bijna alle gevallen door de brievenbus.

Kan ik jullie producten in een winkel bekijken? ▽

In onze store locator kun je al onze verkooppunten vinden. Klik hier om naar de store locator te gaan.

Leveren jullie ook in het weekend? ▽

Binnen Nederland wordt er ook op zaterdag geleverd, maar niet op zondag en maandag. Voor landen buiten Nederland verschilt dit per land.

BETALING

Hoe kan ik betalen? ▽

Onze webshop biedt een ruime keuze aan veilige betaalmogelijkheden, waaronder iDeal, PayPal, Visa, MasterCard en meer.

Is betalen via de FAEMD webshop veilig? ▽

Alle transacties in onze webshop worden via een beveiligd betaalsysteem uitgevoerd. De vertrouwelijke gegevens van de betaling worden rechtstreeks en gecodeerd (SSL) aan de bank doorgegeven.

Wanneer wordt mijn retourzending terugbetaald? ▽

Wanneer wij je retourzending in goede orde hebben ontvangen en gecontroleerd krijg je hiervan een ontvangstbevestiging per e-mail. Op dat moment starten we ook de procedure voor de terugbetaling; dit duurt maximaal 14 dagen, maar duurt gemiddeld 7 werkdagen. Waar mogelijk geschiedt terugbetaling via dezelfde betalingsdienst als waarmee de bestelling is betaald.

VERZENDSTATUS

Ik heb mijn pakketje nog niet ontvangen ▽

Controleer eerst of je een orderbevestiging per e-mail hebt ontvangen na je bestelling, ook in je spam box. Is dit niet het geval, dan is de betaling in de meeste gevallen niet afgerond en is de bestelling niet doorgekomen. We adviseren je in dit geval om te controleren of het aankoopbedrag van jouw rekening is afgeschreven. Is dit niet het geval, dan zul je de order opnieuw moeten plaatsen.

Heb je wel een orderbevestiging ontvangen? ▽

Controleer dan of je een Track & Trace e-mail hebt ontvangen. In dit mailtje staat een link waarmee je de status van je order kunt volgen tot het moment van aflevering. Let op: het kan even duren vanaf het plaatsen van je bestelling totdat je deze Track & Trace e-mail ontvangt. Let op: deze e-mail kan in je spam box belanden.

Ik heb geen Track & Trace e-mail ontvangen ▽

Indien je geen Track & Trace e-mail hebt ontvangen, controleer dan eerst of je een orderbevestiging hebt ontvangen na het plaatsen van je order, eventueel in je spam box. Geen orderbevestiging ontvangen? Controleer dan of het geld van je rekening is afgeschreven. Is dit niet het geval, dan is de order helaas niet goed doorgekomen en zul je de order nogmaals moeten te plaatsen. Heb je wel een orderbevestiging ontvangen? Controleer dan of je Track & Trace e-mail niet in je spam box zit. Let op: het kan enige tijd duren vanaf het plaatsen van de order totdat je deze Track & Trace e-mail ontvangt.

Is het geld wel van je rekening afgeschreven, maar heb je geen orderbevestiging and/or of Track & Trace e-mail ontvangen twee werkdagen nadat de order is geplaatst, ook niet in je spam box? Neem dan contact met ons op!

Ik heb geen orderbevestiging ontvangen ▽

Indien je geen orderbevestiging hebt ontvangen is de betaling in de meeste gevallen niet volledig afgerond en is de order niet goed doorgekomen. We adviseren je in dit geval te controleren of het geld van je rekening is afgeschreven. Indien dit niet het geval is, zul je je order opnieuw moeten plaatsen.

Is het geld van je rekening afgeschreven, maar heb je geen orderbevestiging ontvangen? Neem dan contact met ons op!

De Track & Trace informatie geeft aan dat mijn pakketje is bezorgd, maar ik heb nog niets ontvangen ▽

Soms wordt een pakket, ondanks dat de Track & Trace code aangeeft dat het pakket is afgeleverd, pas de daarop volgende dag door Post NL afgeleverd. Staat er in de Track & Trace informatie dat het pakket ‘s middags is afgeleverd? In dit geval wordt het pakketje bijna altijd de volgende dag pas afgeleverd. We adviseren je in dit geval nog één dag te wachten.

Als het pakket de volgende dag nog steeds niet is bezorgd, adviseren we je bij de buren na te vragen of zij toevallig iets hebben ontvangen. Indien dit ook niet het geval is, neem dan eerst contact op met Post NL via 0900 0990 (45 ct/per gesprek) of ons customer care team. Aan de hand van de Track & Trace Code kan het pakket worden getraceerd.

Je hoeft in Nederland meestal niet thuis te blijven om het pakketje in ontvangst te nemen. Het pakketje past in de meeste gevallen door de brievenbus.

De Track & Trace Code werkt niet of toont geen status. ▽

In dit geval wordt het pakket nog verwerkt en zou de status dezelfde avond nog moeten wijzigen.

RUILEN & RETOURNEREN

Ik wil graag mijn product terugsturen▽

Je kunt je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van redenen annuleren en vervolgens binnen 14 dagen daarna retourneren. Meld je retour bij ons aan via returns@FAEMD.com en gebruik hiervoor het retourformulier en volg de daarop aangegeven instructies.

Het product en de verpakking moeten wel in dezelfde staat worden teruggestuurd als waarin je het ontvangen hebt. Let op: wij bieden gratis verzending naar onze klanten, maar de kosten van het retour zenden zijn voor de koper zelf.

Zijn er kosten verbonden aan retourneren? ▽

De retourkosten zijn voor de koper zelf. Wij adviseren je om een product dat je wilt retourneren terug te sturen in hetzelfde doosje als waarin wij het naar je hebben verstuurd. Wij verzenden bijna al onze poducten als brievenbuspakje en het retourneren daarvan is minder duur dan het retour sturen van een normaal pakket. Wij adviseren je om voor je retour -indien mogelijk - te kiezen voor een brievenbuspakje met track en trace. Mocht Post NL in een uitzonderlijk geval het pakje kwijt raken, dan kun je altijd aantonen dat het product ook echt is teruggestuurd. In Nederland kost het verzenden van een brievenbuspakje met track en trace €3,95.

Hebben jullie mijn retour al ontvangen? ▽

Zodra wij je retour hebben ontvangen en gecontroleerd krijg je een ontvangstbevestiging per e-mail. Wij proberen dit zo snel mogelijk te doen, maar afhankelijk van het land waar vandaan je een pakketje naar ons terug stuurt kan het een tot twee weken duren vanaf de dag waarop je het pakketje hebt verstuurd.

Kan ik een product ruilen? ▽

Je kan je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van redenen annuleren en vervolgens binnen 14 dagen retourneren. Meld je retour bij ons aan via returns@FAEMD.com en gebruik het retourformulier en volg de daarop aangegeven instructies. Je kunt vervolgens een nieuwe bestelling plaatsen in onze webshop; wij zullen het aankoopbedrag van je eerdere aankoop na ontvangst van je retour terug storten. De kosten van de retourzending zijn voor jouw rekening en let op; het product en de verpakking moeten in dezelfde staat worden teruggestuurd als waarin je het hebt ontvangen.

Wanneer wordt mijn retour terugbetaald? ▽

Wanneer wij je retourzending in goede orde hebben ontvangen en gecontroleerd, krijg je hiervan een ontvangstbevestiging per e-mail. Op dat moment starten we ook de procedure voor de terugbetaling. De duur van deze procedure is maximaal 14 dagen, maar duurt gemiddeld 7 werkdagen. Waar mogelijk geschiedt terugbetaling via dezelfde betalingsdienst als waarmee de bestelling is betaald.

Ik heb een verkeerd, beschadigd of incomplete product ontvangen. Wat nu? ▽

Allereerst onze excuses voor het ongemak. Alle producten en orders worden zorgvuldig gecontroleerd voordat ze worden verzonden; dit zou niet moeten gebeuren. Mocht er toch iets mis zijn gegaan of iets aan het product mankeren, neem dan binnen 24 uur na ontvangst van het product contact met ons op via e-mail (bij voorkeur met een foto van het product) voor verdere instructies om het probleem op te lossen.

GARANTIE EN REPARATIES

Hoe lang heb ik garantie op een product van FAEMD? ▽

Het garantiebeleid van FAEMD is automatisch van toepassing op de aankoop van de klant. De drie maanden garantie op FAEMD items geeft de klant de garantie dat het Product voldoet aan de eisen van normaal gebruik, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

De garantie geldt niet in geval van:

- beschadiging of het los gaan van stenen en versiering als gevolg van onoplettendheid of onbehoorlijk gebruik, zoals krassen, stoten of het laten vallen van het sierraad;

- het bewust beschadigen van het sierraad of beschadigingen die het gevolg zijn van contact met water, parfum, zeep etcetera;

- uiterlijke veranderingen of beschadiging van het sierraad door normaal gebruik, krassen, veroudering van de gebruikte materialen of kleurverandering.

Het effect van transpiratie op de sierraden verschilt per persoon als gevolg van het verschil in zuurgraad per persoon. De garantie geldt niet indien een derde partij reparaties aan een FAEMD sierraad heeft verricht zonder schriftelijke toestemming van FAEMD.

Bij vragen over retourneringen en garantie kan de klant altijd contact opnemen met FAEMD’s customer care team via returns@faemd.com.

Hoe kan ik gebruik maken van mijn recht op garantie? ▽

Indien je denkt dat het gebrek aan het product onder de garantie valt, neem dan contact met ons op via e-mail onder vermelding van het ordernummer. Stuur ons ook een foto van het product en we kijken zo snel mogelijk wat we eraan kunnen doen.